×

Observație

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/antropice

 

Turnul belvedere

Înaintând pe aleea vestică a Drumului Sării, ajungem la turnul belvedere, înalt de 28 m, de unde se deschide un peisaj în direcția centrală, estică și nordică a orașului, respectiv spre dealurile învecinate cu localitatea.

 

Casa memorială Kusztos Endre

Casa memorială „Kusztos Endre” a fost construită pe strada Géra și este singura galerie de artă din Sovata. Cei care calcă pragul galeriei pot vedea cunoscutele desene în cărbune ale artistului

 

Parcul Petőfi Sándor

Se află în centrul Stațiunii Sovata, în fața Hotelului Danubius. Denumirea parcului provine de la bustul marelui poet maghiar Petőfi Sándor, care poate fi admirat în parc. Sculptura a fost realizată de artistul plastic sovățean Bocskay Vince în anul 1992.

 

Parcul Nicolae Bălcescu 

În parcul din fața Hotelului Danubius, vis-a-vis de parcul Petőfi Sándor, se află Parcul Bălcescu cu bustul lui Nicolae Bălcescu. Bustul este creația artistului plastic sovățean Bocskay Vince și a fost realizat în anul 1991.

 

Izvorul Mária

Se află la intrarea în Stațiunea Sovata, vizavi cu piața de zi. A fost construit în anul 1910 în vederea rezolvării problemelor de apă potabilă contemporană. Renumita actriță din Budapesta, Jászai Mari, a contribuit la adunarea fondurilor financiare necesare construirii izvorului. Construcția a fost realizată de către cioplitorul de piatră Reimann János, pe baza proiectului inginerului Radó Sándor din Târgu Mureș.

Merită să gustăm apa acestui izvor cu apă dulce și să admirăm veverițele jucăușe care străbat parcul din fața izvorului.

 

Casa de Cultură „Domokos Kázmér”

Venind dinspre Tg. Mureș prin Bălăușeri, pe partea stângă a drumului principal, nr. 32., putem vedea Casa de cultură care poartă numele episcopului sovățean Domokos Kázmér. Casa de cultură este locul de desfășurare a multor evenimente și programe culturale: spectacole de muzică și dans, spectacole de teatru, comemorări etc. Programul acestora poate fi consultată la Evenimente, sau personal la sediul Primăriei Orașului Sovata. Casa de cultură își așteaptă vizitatorii în timpul programelor culturale sau la cerere, conform programării prealabile la sediul Primăriei, camera nr. 5.

 


{gallery}antropice{/gallery}


Curs valutar

Prognoza meteo

TRAFIC WEB

447840
Astazi
Ieri
Saptamana curenta
Saptamana trecuta
Luna curenta
Luna trecuta
Toate
93
127
579
396102
2600
5564
447840

Your IP: 3.226.72.194
2024-07-17 12:27

Prețuri carburanți

Pentru detalii privind prețul carburanților, vă invităm să accesați următoarele site-uri:

http://www.pretbenzina.ro/petrom - Benzinăria PETROM (Sovata Str. Principală Nr. 119, Tel. 0372 - 484 029)

http://www.pretbenzina.ro/mol - Benzinăria MOL (Sovata Str. Primăverii Nr. 58, Tel. 0265 - 570 739)

Prețul carburanților comercializate la Benzinăria Sora Sovata puteți afla la numărul de telefon: 0365082019, 0752040446, sau personal la adresa: Sovata Str. Praidului Nr. 38